Word Beschermer
Header afbeelding

Oprichting vrijwilligersteam Kasteelpark Loenersloot

IMG_6135 BEW.jpg08 februari 2019

Utrechts Landschap heeft vele natuurgebieden, landgoederen en buitenplaatsen in beheer. Eén van de buitenplaatsen is de voormalige ridderhofstad Kasteel Loenersloot. Op deze locatie wordt  een nieuw vrijwilligersteam opgericht voor het uitvoeren van beheer en onderhoud van het park.

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door landschapsarchitect Gijsbert van Laar. De aanleg van Van Laar kenmerkt zich door een sterk kronkelende waterpartij, kunstmatige heuveltjes en beslotenheid. Ondanks dat het een klein park is, heeft het veel verrassende gezichtspunten. Op de heuveltjes stonden oorspronkelijk objecten zoals een obelisk. Door de intieme en romantische sfeer is het een genoegen om over de paden te slenteren.

Om het park van de voormalige ridderhofstad te onderhouden gaat Utrechts Landschap een nieuw vrijwilligersteam oprichten. Voor inwoners van regio Loenen – Abcoude, die graag buiten actief bezig zijn, vormt het werk in het kasteelpark een leuke en dankbare vrijetijdsbesteding. Heeft u belangstelling voor de natuur en natuurbescherming en de lichamelijke conditie om buitenwerk te doen, meldt u zich dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst op vrijdagochtend 15 februari, 10.00u op Kasteel Loenersloot.  

Belangstellenden kunnen meer informatie over de vacature vinden en zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.utrechtslandschap.nl/word-vrijwilliger

« Terug