Beleid en beheervisie

Bloemrijke dijk Blauwe Kamer

Beheervisie en beheerplannen

In de beheervisie en de daarmee samenhangende beheerplannen voor alle terreinen geeft Utrechts Landschap aan welke keuzes het wil maken om tot een optimale bescherming van natuur en cultuurhistorie te komen en de kwaliteiten beleefbaar te maken voor bezoekers van de natuurgebieden.

Lees meer

CO2

Voetafdruk

Onze terreinen nemen veel CO2 op. Zo dragen we bij aan een gezond ecosysteem. Bekijk onze voetafdruk door op de afbeelding te klikken.

Website verduurzaamd

Zifera is een Nederlandse startup die als doel heeft het internet milieuvriendelijker te maken. Dit doen ze door organisaties inzicht te geven in de klimaatimpact van hun websites.

Het dataverkeer van en naar een server waar een website op staat kost energie. Met Zifera krijgen we inzicht in hoeveel dat precies is. Op een persoonlijk dashboard is de precieze uitstoot van CO2 per webpagina te zien. Daarnaast hebben we met de tips van Zifera de CO2-uitstoot naar beneden kunnen brengen.

Door Zifera weten we precies wat de klimaatimpact van onze website is. Daarnaast hebben we ook meteen de handvatten om onze website verder te verduurzamen.

Zifera