Natuurwandeling landgoed De Paltz

Landgoed de Paltz

Landgoed De Paltz is een prachtig landgoed dat in 1867 werd ontworpen door landschapsarchitect Henrij Copijn en later in 1882 verder uitgewerkt door Leonard Springer. Het terrein van circa 80 hectare bestaat uit beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een statige villa, een koetshuis en een herderswoning. De particulieren die in de loop der jaren eigenaar zijn geweest, hebben hun signatuur nagelaten. Zo bevindt er midden op het landgoed een doolhof met in het midden een kluizenaarsgrot. Dit maakt van De Paltz een afwisselend gebied met verrassende details. Het Landgoed is sinds 9 mei 2014 opengesteld voor publiek.

Wandel samen met een gids over dit prachtige landgoed. De gids vertelt je meer over de historie en toekomst van het landgoed.

Praktische informatie

Data

zo. 8 oktober 2023

14:00 – 16:00 uur

zo. 12 november 2023

14:00 – 16:00 uur

zo. 10 december 2023

14:00 – 16:00 uur

Startpunt

De natuurwandeling start bij het toegangshek van het Landgoed De Paltz aan de Van Weerden Poelmanweg (N413) in Soestduinen. Herkenbaar aan de grote keien voor de ingang. 

Eigen vervoer

Parkeren kan het beste op het parkeerterrein op de parkeerplaats aan de weg “Soester Hoogt” te Soest. Vanaf daar is het 200 meter lopen Deze weg ligt aan de achterzijde van restaurant ‘t Hoogt. Bekijk op Google Maps.

Kosten

  • €3,- voor volwassenen
  • €2,- voor kinderen

Reserveren

Reserveren is verplicht.

Duur

De wandeling duurt 1,5 à 2 uur. 

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel.

Toilet niet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.

Natuurwandeling landgoed De Paltz

Excursie

Reserveer