Hans de Kroon toegetreden tot de Raad van Toezicht

Hans de Kroon is toegetreden tot de Raad van Toezicht van Utrechts Landschap. Hij volgt Hens Runhaar op.

Hans de Kroon

Hans de Kroon, hoogleraar ecologie, is bij het grote publiek met name bekend door zijn onderzoek naar de teloorgang van insecten. Na jarenlang onderzoek stelde hij vast dat driekwart van het aantal insecten in Duitse natuurgebieden was verdwenen. Hans Brug, voorzitter van de Raad van Toezicht van Utrechts Landschap: “Hans de Kroon levert vanuit zijn wetenschappelijk onderzoek een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijk debat. Dat past naadloos bij Utrechts Landschap dat op basis van deskundigheid natuur een stem geeft.”

De Kroon ontwikkelt programma’s met wetenschappers van verschillende disciplines, en partnerships met overheidsinstellingen, bedrijven, instituten en NGO’s. De Kroon: “Door mijn betrokkenheid bij Utrechts Landschap kan ik mijn kennis over biodiversiteit delen met een vooraanstaande natuur- en landschapsbeheerder, maar ook zelf weer kennis opdoen over de praktijk van het dagelijks beheer van natuur- en landschap in de provincie Utrecht.”

Hans de Kroon is de opvolger van Hens Runhaar, hoogleraar beleid en sturing voor duurzame voedselsystemen aan de Universiteit Utrecht, die na twee termijnen afscheid neemt.